Nee, Pokémon Go is niet het lezen van uw e-mails - maar het kan toegang krijgen tot uw Google-account

blogger templates

De app is in het proces worden veranderd om de toegangsrechten op iOS verminderen

Augmented reality gaming app Pokémon Go heeft de wereld door de storm, maar de iOS-versie van het spel wordt veroorzaakt privacy bezorgdheid over hoeveel gegevens zij toegang heeft ook.

De Apple-versie van de immens populaire spel - zo populair in feite, heeft Nintendo een enorme boost waardering sinds de lancering op 4 juli te zien - heeft toestemming om toegang te krijgen tot een breed scala van persoonlijke gegevens van Google-accounts.

Pokémon-spelers in te loggen op de iOS-app met Google-accounts toe te kennen zij bepaalde toegangsrechten standaard. Maar in tegenstelling tot andere toepassingen, is het spel niet zien wat machtigingen worden toegekend. Zoals het eerst opgemerkt door de computer architect Adam Reeve, is de app voor iOS toestemming om Gmail, Google Drive gegevens en volledige toegang tot alle data access in de Google-account verleend.

Op het eerste gezicht, de machtigingen toegang verlenen dan wat nodig zou zijn om het spel te spelen. Echter, Niantic Labs, de ontwikkelaars van het spel, zei dat dit een vergissing en het is al in het proces van het veranderen van de machtigingen van de app. Hij heeft ook gezegd dat terwijl de machtigingen zijn toegestaan, het heeft geen toegang tot de gegevens.

Een verklaring van het bedrijf, dat voorheen eigendom was van Google, betekent het was niet op de hoogte van de toegang tot de instellingen totdat het werd benaderd door derden. "We hebben onlangs ontdekte de Pokémon gaan maken van een account op iOS onrechte verzoekt om volledige toegang toestemming van de gebruiker Google-account," zei haar reactie.

"Echter, Pokémon Go toegang alleen elementaire Google-profiel informatie (in het bijzonder, uw gebruikersnaam en e-mailadres) en geen andere Google-account informatie is of is geopend of verzameld."

Onafhankelijke analyse van het spel van de iOS-app door Slack security engineer Ari Rubinstein vond dat Pokémon Go is niet in staat om e-mails te lezen in Gmail. Rubinstein legde de app heeft geen volledige toegang en vraagt ​​alleen toegangstokens voor ID en e-mailadres van Google. Het was mogelijk om een ​​access token dwingen naar technisch in staat om inhoud in Gmail lezen, maar dit vereist de ingenieur om technische wijzigingen aan te brengen: "Deze absoluut gebeurt niet out of the box".

verklaring Niantic over de kwestie verder: "Zodra we ons bewust van deze fout werd, begonnen we werken aan een client-side oplossing om toestemming te vragen voor slechts elementaire Google-account informatie, in overeenstemming met de gegevens die we eigenlijk toegang Google heeft vastgesteld dat geen ander. informatie is ontvangen of geopend door Pokémon Go of Niantic.

Het in Californië gevestigde bedrijf zei Google "zal binnenkort te verminderen" de machtigingen voor de "fundamentele gegevens" het spel behoeften en gebruikers niet nodig om iets te doen.

De kwestie rechten heeft alleen betrekking op de iOS-versie van het spel en het is niet het geval met het Android-download. Android spelers hebben hun eigen problemen wel had.

Een kwaadaardige versie van de Android-app heeft ingebouwde backdoors die gebruikersgegevens sifon en zet telefoons in gevaar.

0 Response to "Nee, Pokémon Go is niet het lezen van uw e-mails - maar het kan toegang krijgen tot uw Google-account"

Post a Comment